atrk جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران - به لجاجت های سیاست زده در فرهنگ پایان دهید جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران - به لجاجت های سیاست زده در فرهنگ پایان دهید

به لجاجت های سیاست زده در فرهنگ پایان دهید

Title-site-old جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران - به لجاجت های سیاست زده در فرهنگ پایان دهید

پس از شوکی که به مخاطب سریال خانگی «می خواهم زنده بمانم» وارد شد، مقامات نیروی انتظامی ترجیح دادند با اصلاحات پخش و توزیع این سریال از سر گرفته شود .ا

 ما این نوع اعمال سلایق بدون توجه به ماهیت و فرجام سریال ها و آثار تصویری ضربه مهلکی به این هنر صنعت وارد می کند . برای جلوگیری از این نوع برخوردهای دور از قاعده و قانون بهتر دیدیم بخش هایی از صحبت های امام خمینی (ره) را همزمان با سالگرد ارتحال ایشان نقل کنیم باشد که این عزیزان که امروز مدعی هستند فرمایشات پایه گذار جمهوری اسلامی را مرور کنند تا شاید جلوی این اشتباهات و خطاهای فاحش در حوزه هنر گرفته شود . کمیته ها  که در سریال به نمایش گذاشته شده و نمایش آن مورد اعتراض و مناقشه معاونت اجتماعی نیروی انتظامی قرار گرفته است عملکردش مورد انتقاد امام خمینی هم بوده است. امیدواریم با توجه به فرازهای صحبت های امام خمینی (ره)  نیروی انتظامی کاتولیک تر از پاپ نباشند و به این سخنان  توجه کنند در فرازی از فرمایشات ایشان در صحیفه نور جمع آوری شده آمده است: «آن چیزی که مشکل است این است که این کمیته‌ها در سرتاسر ایران - شما فقط تهران را ملاحظه نکنید - در سرتاسر ایران، ... گاهی افراد غیرصالحی در آنها پیدا شده است؛ یا کمیته‌ها اصل از افراد غیرصالح تشکیل شده است، آن هم همه به اسم انقلاب و به اسم کمیته فلان؛ و اینها کارهایی انجام می‌دهند که ضد انقلاب است، کارهایی انجام می‌دهند که برخلاف شرع اسلام است؛ و این موجب این می‌شود که چهره انقلابی ما را مشوه کنند، هم در داخل و هم در خارج؛ که بگویند این پاسداران انقلاب و این کمیته‌ها همه کمیته فلان و پاسدار انقلاب اسلام هستند و مع ذلک این کارها دارد انجام می‌گیرد، پس معلوم می‌شود که اسلام، این وضع را دارد اسلام؛ این آشفتگیها را اسلام می‌خواهد! آنهایی که دشمنند وقتی که یکجا، دو جا، ده جا یک امر خلاف واقع بشود، دیگر ملاحظه این [را] نمی‌کنند که پانصد جا امر صحیح واقع شده است، یک چند جا هم امر خلاف واقع شده؛ آنها همان امر خلاف را انگشت روی آن می‌گذارند و همه را می‌کوبند: روحانیت را می‌کوبند، اسلام را می‌کوبند، انقلاب را می‌کوبند. آن چیزی که مشکل است این است که باید فکر این مطلب را کرد که اینهایی که سرخود رفتند و تشکیل کمیته دادند، یا آنهایی که سرخود نرفتند لکن دیگران در آن نفوذ کردند و بدون اینکه اشخاص صالح توجه داشته باشند آنها نفوذ کردند و کم کم بر دیگران یک مسائل باطل را تحمیل کردند، باید فکر این معنا بشود که چه جور و از چه راه ما می‌توانیم اصلاح کنیم.»

در این فراز از صحبت های امام خمینی (ره) به وضوح آمده است که ایشان به عملکرد برخی از افراد که در کمیته ها حضور داشتند ابراز نگرانی می کنند و این افراد را باعث مشوه کردن چهره انقلاب و در نهایت اسلام می دانند. عزیزان باز هم تاکید می کنیم اگر فساد در روزگاران پیش تر وجود نداشت امروز حال و روز کشور این نبود. در تمام دنیا هنرمندان مسئولیت کمپین هایی برای رفع آسیب های زیست محیطی و اجتماعی را بر عهده می گیرند تا با توجه به دامنه نفوذ و تاثیر گذاری شان بر مردم و تفکر جمعی نگاه ها را به معضلات معطوف کنند . بعد از آنکه طرح مساله شد و همه برای رفع آسیب پیش قدم شدند، خودشان نیز با نگاه یک مدیر فرهنگی وارد کارزار می شوند و اگر بتوانند از امکانات مالی و روابط خود استفاده می کنند. اما هیچ کدام در جایگاه یک پزشک، نیکوکار، مددکار اجتماعی، روان شناس و حلال مشکلات قرار نمی گیرند. آنها جامعه شان را نسبت به یک پدیده حساس می کنند و این گونه وظیفه خردورزی خود را انجام می دهند. از آنجا به بعد است که اهالی سیاست و مسئولان و جامعه باید دست به دست هم بدهند و برای حل مشکل طرح شده اقدام عملی کنند. در جوامعی که فرهنگ قدرتمندی دارند از هنرمند خود ، از اهالی رسانه خود و از شخصیتهای برجسته خود بابت طرح مساله و فعالیت در راستای آن تشکرکرده و سعی می کنند به قدر همت و فرصت شان برای حل مساله ای جمعی حرکت کنند. اما متاسفیم که این جا با نگاه غلط و سلیقه ای با هنرمند برخورد می شود در جامعه سیاست زده ما جلوی هنرمند دیواری بتنی قرار می دهند که مسایل جامعه و مشکلات مردم را نبیند و اگر مشکلات را گوشزد کند با مشکل توقیف مواجه می شود.

آقایان نمایندگان مجلس در قانونی که مصوب کردند به نظر می آید که تنها برای مخالفت با دولت دوازدهم این قانون تصویب شد فعالیت شبکه نمایش خانگی را به ساترا سپردند این درحالی است که با وضعیت پیش آمده و شیوع کرونا که عملا سینماو تئاتر تعطیل شده است و تنها رسانه ای که در این مدت توانست نظر مخاطبان را جلب کند نمایش خانگی بود که آن هم بدون کارشناسی مناسب به رسانه ملی (ساترا) سپرده شد .سوال اینجاست که وزارت ارشاد با این تشکیلات عریض و طویل چه مسئولیتی خواهد داشت در شرایطی که سینما فعال نیست و معلوم نیست چه زمانی مخاطب به سینما بازمی گردد ، تئاتر و موسیقی که عملا تعطیل است .در حوزه معاونت مطبوعاتی هم شرایط به همین منوال است روزنامه ها که عملا محدود به چند روزنامه شده است  این وزارت عریض و طویل در دولت جدید کدام مسئولیت مهم را عهده دار است؟ متاسفانه از وزارت ارشاد یک وزارتخانه بیکار درست کردید یک جمعی ازمدیران طرد شده را در ساترا قراردادید که اگر کارآمد بودند در جذب مخاطب تلویزیون می کوشیدند و اعتماد مردم به این رسانه را تقویت می کردند. بارها و بارها مقام معظم رهبری انتقاداتی به نحوه عملکرد رسانه ملی داشته اند چرا این سازمان را عریض و طویل تر و ناکارآمدتر می کنید. تعداد زیادی از سریال هایی  که به صورت قانونی در وزارت ارشاد پروانه ساخت گرفتند و در مرحل مختلف تولید و فنی هستند ساترا جدیدا فیلمنامه از سازندگان اثر خواسته است این  چه قانون گذاری است اگر قانونش درست باشد که نیست قانون عطف به ماسبق نمی شود و نباید ساترا دخالت کند. اینقدر لجاجت سیاست زده جای تعجب دارد طبیعی است ناجا که اطلاعی از سریال و روند پیشرفت داستان در طول قصه ندارد و از سوی دیگر به فرمایشات امام خمینی هم توجه نکرده به یکباره خواستار توقیف سریال می شود. قطعا این نوع برخوردها بازهم ادامه خواهد داشت . به طور مثال درباره فیلم سینمایی «متری و شیش و نیم» چقدر نیروی انتظامی به این فیلم ایراد گرفت درحالی که در مضمون این اثر به نیروی انتظامی قدرت می دهد . وقتی مقامات بالای نیروی انتظامی برای ترس و دلهره اشرار و زورگویان از نحوه برخورد خود با این افراد صحبت می کنند که بسیار هم درست است نباید در یک فیلم که در جهت قدرت بخشی به نیروی انتظامی است این اعمال در سطح چند سکانس دیده شود؟ پس چطور جامعه احساس امنیت کند؟ کار را به کاردان (وزارت ارشاد) بسپارید. سینماگر چرا باید با چند ارگان و نهاد هماهنگ شود برخی از بخش های فرهنگی نهادها برایشان فعالیت فرهنگی قابل فهم است اما برخی از نهادها هیچ درک درستی از فعالیت فرهنگی ندارند. نگذارید این رسانه نمایش خانگی که توان جذب مخاطب را دارد و توانسته عوامل بیکار سینما را در شرایط کرونا فعال نگه دارد به نابودی کشیده شود.

آقایان نمایندگان مجلس با توجه به مشکلاتی که در این مدت برای سریال ها و برنامه های گفت و گو محور در شبکه نمایش خانگی به وجود آمد و ساترا چندان کارآمد نبود و نتوانست موفق عمل کند این مسئولیت را به خاستگاه اصلی آن وزارت ارشاد بازگردانید تا سینماگران با تعامل مناسب با مدیران این حوزه با این دست مشکلات که در این اواخر (توقیف سریال می خواهم زنده بمانم و عدم پخش برخی از بخش های برنامه همرفیق و...) نباشیم.

قانون عطف به ماسبق نمی شود و نباید ساترا دخالت کند. اینقدر لجاجت سیاست زده جای تعجب دارد طبیعی است ناجا که اطلاعی از سریال و روند پیشرفت داستان در طول قصه ندارد و از سوی دیگر به فرمایشات امام خمینی هم توجه نکرده به یکباره خواستار توقیف سریال می شود. قطعا این نوع برخوردها بازهم ادامه خواهد داشت . به طور مثال درباره فیلم سینمایی «متری و شیش و نیم» چقدر نیروی انتظامی به این فیلم ایراد گرفت درحالی که در مضمون این اثر به نیروی انتظامی قدرت می دهد . وقتی مقامات بالای نیروی انتظامی برای ترس و دلهره اشرار و زورگویان از نحوه برخورد خود با این افراد صحبت می کنند که بسیار هم درست است نباید در یک فیلم که در جهت قدرت بخشی به نیروی انتظامی است این اعمال در سطح چند سکانس دیده شود؟ پس چطور جامعه احساس امنیت کند؟ کار را به کاردان (وزارت ارشاد) بسپارید. سینماگر چرا باید با چند ارگان و نهاد هماهنگ شود برخی از بخش های فرهنگی نهادها برایشان فعالیت فرهنگی قابل فهم است اما برخی از نهادها هیچ درک درستی از فعالیت فرهنگی ندارند. نگذارید این رسانه نمایش خانگی که توان جذب مخاطب را دارد و توانسته عوامل بیکار سینما را در شرایط کرونا فعال نگه دارد به نابودی کشیده شود.

دسته:
نوشته شده توسط Hhashemi